10 daagse reis naar Singapore

Een tijd geleden (februari 2006) ben ik 10 dagen naar Singapore geweest. Dit kon omdat mijn vader voor zijn werk 3 maanden gestationeerd zat in Singapore.
Voor de mensen die niet precies weten waar Singapore is. [Google Maps Singapore]

De twaalf uur durende vlucht viel vies tegen, twaalf uur is echt te lang. Je zit verschrikkelijk krap en je hebt weinig beenruimte, en van slapen komt ook niks terecht. Het eten vond ik behoorlijk vies, maar dat kan ik begrijpen je kunt niet voor 300 man lekker koken aan boord. Dit was de tweede keer dat ik met het vliegtuig reisde. De eerste keer was namelijk 15 jaar geleden toen ik naar Miami ben geweest.

Bij de aankomst was het behoorlijk warm zo’n 32 graden in de schaduw. Dit was flink wennen als je de Hollandse temperaturen gewend bent. Als je hier eenmaal aan gewend bent is het lekker vertoeven op het strand of terras.
Voor de mensen die het interessant vinden ik zat in het Plaza Park Royal hotel
Een redelijk luxe hotel met alles er op en er aan. Zwembad, fitness, Minibar

Qua cultuur is Singapore heel anders dan Nederland. Zo loop je eerst door de duurste winkelstraat van Singapore heen, vervolgens zie je 100 meter verder een steegje waar zwervers bedelen en vrouwen staan die zich laten gebruiken voor nog geen 4 euro. Dit is de omgekeerde wereld maar wel werkelijkheid.

Het openbaar vervoer is perfect geregeld. Door heel Singapore is namelijk een ondergrondse metro aangelegd genaamd “MRT” (Mass Rapid Transit) Dit werkt echt perfect. Je zit binnen no-time op een ander station en het kost geen fluit. Kortom geen treinen die te laat komen of gewoonweg niet op komen dagen. En mocht dit wel het geval zijn dan komt de volgende 5 minuten later.

Een nadeel van de arbeid in Singapore is dat de mensen verschrikkelijk weinig verdienen, ik sprak een man die werkte in een hotel als schoonmaker, hij verdiende ongeveer 900 Singapore dollar per maand. Dat is omgerekend 450 euro. En dan werkt hij waarschijnlijk 10 uur per dag, zeven dagen per week.
Maar des te goedkoper is alles voor ons toeristen. En dat merk je flink als je bijvoorbeeld kleding koopt of uit eten gaat. Je hebt voor 150 euro tassen vol met kleding en voor een avondje uit eten met 4 man ben je nog geen 30 euro kwijt.

Tot slot raad ik iedereen aan om een keer naar Singapore te reizen. Het is echt een wereld van verschil en het is een mooie en schone stad.

 

Foto’s kunnen hier bekeken worden

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*