De klantenservice van Vodafone is TOP!

Na precies 17 dagen wachten komt Vodafone met een briljant idee! Laten we je vraag nogmaals versturen aan de klantenservice! Zijn ze mijn vraag kwijt? Is het registratiesysteem onderuit gegaan of is dit een excuus om nog even te kunnen nadenken over het antwoord.

SCHANDALIG!!

Geachte heer, mevrouw,

Hartelijk dank voor uw e-mail. Om u verder te kunnen helpen is het belangrijk dat ik uw persoonlijke gegevens kan verifiƫren. Ik mag u alleen informatie geven over het mobiele nummer waarmee u bent ingelogd in My Vodafone.

U kunt hier inloggen en uw vraag opnieuw aan ons stellen.

Heeft u problemen met inloggen of bent u geen klant meer, neem dan contact op met onze klantenservice.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*