Voor elke uitdaging een oplossing.

Stel je bent op zoek naar een document, in ons geval een pdf document, specifiek over global warming? Je kan natuurlijk zoals vanouds naar een lokale bibliotheek gaan en daar op zoek gaan naar een boek of tijdschrift waarin het onderwerp global warming centraal staat.

Je kan natuurlijk ook gebruikmaken van de hedendaagse techniek die we tot onze beschikking hebben. De zoekmachine van Google is in principe de grootste online bibliotheek die voorhanden is. Wat veel mensen niet weten is dat er ontzettend veel gegevens ontsloten kan worden door specifieke query’s op te geven.

Deze query’s worden ook wel Google Dorks genoemd en kunnen voor veel doeleinden gebruikt worden.

Om terug te komen op de bovenstaande uitdaging. We zoeken nog steeds documenten waarin het onderwerp global warming centraal staat. Enkele Google Dorks die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn onder andere “filetype:” en “intext:”.

Door middel van filetype kan gezocht worden op een specifieke bestandsextensie, bijvoorbeeld pdf documenten, gevolgd door intext:zoekterm waarmee gezocht kan worden op bepaalde zoektermen in de text.

Als we deze Google Dork volledig invullen krijgen we het volgende:

filetype:pdf intext:global warming“.

Bronnen:
http://www.exploit-db.com/google-dorks/
http://www.googlebig.com/list_of_query_and_dork_of_google/

Google Dork:
filetype:pdf intext:global warming

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*