Open Source Intelligence Tools

Datamining

Datamining speelt tegenwoordig een belangrijke rol in het analyseren van grote hoeveelheden gegevens. Aangezien er steeds meer gegevens worden opgeslagen en bewaard speelt visualisatie hierbij een grote rol. De hoeveelheden gegevens zijn dermate veel dat je te allen tijde een goed overzicht wilt hebben van jouw gegevens. Steeds meer bedrijven spelen hier handig op in door applicaties beschikbaar te stellen die gegevensverzamelingen visueel kunnen weergeven. Op deze manier kan je in een oogopslag de onderlinge verbanden inzichtelijk maken.

Social Engineering en Visualisatie

Bij social engineering wordt er steeds meer gebruikgemaakt van tools om gegevensverzamelingen visueel weer te geven, of het zoeken naar bepaalde verbanden. Deze tools zijn meestal te vinden onder zogenaamde OSINT Tools. Dit is een afkorting voor Open Source intelligence. Deze tools verkennen op diverse manieren en met uiteenlopende technieken openbare gegevens en laat deze visueel weergeven. Mooi voorbeeld hiervan is het softwarepakket Maltego. Maltego heeft als functionaliteit om gegevens en relaties tussen, personen, groepen, websites, domeinen, netwerken, internet infrastructuur en overige web 2.0 diensten te analyseren en weer te geven.

Websites en relaties

Touchgraph stelt je in staat om relaties tussen websites visueel weer te geven. In het onderstaande schema zijn een aantal websites te zien en de relaties met andere websites. Er is duidelijk te zien welke websites een relatie hebben met elkaar en hoe deze met elkaar zijn verbonden.

In dit geval gaat het om specifieke websites, zoals hierboven beschreven zijn er ontzettend veel entiteiten die hiervoor ook gebruikt kunnen worden.

Bron: http://www.touchgraph.com/navigator

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*